HASKÖY Haber Girişi : 07 Mart 2024 15:05

Muş’ta "Mart kar"ı etkili oldu: Hasköy-Mutki yolunda 38 araç onlarca kişi mahsur kaldı

Muş’ta
Hasköy- Mutki yolunda yaşanan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 38 araç içerisinde bulunan yaklaşık 60 kişi mahsur kaldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un Hasköy ile Bitlis'in Mutki ilçelerini birbirine bağlayan karayolu, Kaymakam Çeşmesi mevkiinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Kar ve tipide mahsur kalan 38 araç içerisinde bulunan 60’a kişi mahsur kaldı.    

 

 

 


 
Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, 3 iş makinasıyla yolda mahsur kalan araçları ve vatandaşları kurtarmak için harekete geçti. 

 

 

 

 

Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından mahsur araçları saplandıkları yerden çıkararak kurtardı. 

 

 

 

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren bölgede çalışan Karayolları 113. Şube şefliği ekipleri zamanla yarışarak mahsur kalan araç ve vatandaşları sağ salim kurtardı.  Konuyla ilgili www.alparslandiyari.com’a konuşan Karayolları 113. Şube şefliği Yol Sorumlusu İdris Karakan, “Sabah 6 da ihbar üzerine geldik. Aniden başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yol ulaşıma kapanmış ve 38 araç ile 60’ın üzerinde vatandaşımız mahsur kalmıştı. Yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Yolda kalan 38'e yakın araç, araçların içerisinde ise 60'a yakın insanımız var. Şu anda biz onlara güvenli bir şekilde yol verdik. Yolu açtık ama tipi devam ediyor. Bazı yerlerde görüş mesafesi sıfıra kadar düşüyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

Yolda aracıyla mahsur kalan Murat Gülen ise, "Yoğun kar nedeniyle bütün araçlarımız yolda mahsur kaldı. Allah devletimize zeval vermesin, Allah yar ve yardımcısı olsun, karayollarına bin şükür olsun ki onlar bizi yalnız bırakmıyor. Allah razı olsun karayollarından." dedi.

 

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.