Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un düşman işgalinden kurtarılışının 107. yıldönümü törenlerle kutlandı. Muş Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

 

 

 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'un kurtuluşunun 107. yılı dolayısıyla gönderdiği tebrik mesajı okundu.

 

 

 

 

Törene konuşan Muş Valisi Avni Çakır, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Malazgirt Zaferi ile dünya tarihine adını yazdıran, Sultan Alparslan ve kutlu askerlerinin kapısını açtığı kadim şehir Muş'un, düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

“MUŞ, 30 NİSAN 1917'DE DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTARILDI”

 

 

Birçok farklı etnik kökene sahip Anadolu'nun evlatlarının sahip çıktığı, Anadolu'nun bereketli topraklarından olan şehrimiz, kurtuluş savaşı sırasında işgal edildiğini ifade eden Çakır, "Rusya'nın geri çekilmesiyle Ermenilerin ağır katliamlarına maruz kalan Muş, Aziz milletimiz ve kahramanlarımızın mücadelesi ile 30 Nisan 1917'de düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu uğurda vatanımızın kurtuluşu için kahramanca savaşan şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. 107 yıl önce topraklarımızda kol gezmeye çalışan düşman, milletimizin mücadelesi sayesinde bertaraf edilmiş, sayısız vatan evladımız bu vatan uğruna şehit olmuştur. Tarih boyunca birçok devlet bu toprakları ele geçirmek için kanlı savaşlara girişmişler ama aziz milletimiz, Türk Milletinin esir edilemeyeceğini, vatanından, bayrağından mahrum edilemeyeceğini, bir daha silinmemek üzere tarihe altın harflerle yazmıştır." diye konuştu. 

 

 

 

 

 

“BU TOPRAKLARDA ECDADIMIZIN NİCE KAHRAMANLIKLARINA VE ZAFERLERİNE ŞAHİT OLMUŞTUR”

 

 

"Tarihinin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış olan aziz milletimiz, işgal altındaki vatan topraklarını canı pahasına korumuş, milli ve manevi değerlerinden asla ödün vermemiş, bu topraklarda ecdadımızın nice kahramanlıklarına ve zaferlerine şahit olmuştur." diyen Çakır, 

 

 

 

 

 

"Zulme boyun eğmeyen ve direnişin sembolü olan Muş halkı, birçok kahramanlık hikayesinin de öznesi olmuştur. Aziz milletimizin düşmana karşı verdiği haklı mücadele sonucu Anadolu'nun işgal edilemeyeceği, kesin olarak dünyaya duyurulmuştur. Bugün, Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, bir kez daha birlik ve beraberlik içinde dimdik ayaktayız. Gelecek nesillere, bu azmi ve kararlılığı miras olarak bırakacak, ülkemizin birlik ve beraberliğini her zaman koruyacak, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadelemizi sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluş harcı olan birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız; millet olarak karşılaşacağımız her türlü zorluğu aşmada en büyük gücümüzdür." ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

“HİÇBİR GÜÇ BİRLİĞİMİZE VE KARDEŞLİĞİMİZE ZARAR VEREMEYECEKTİR”

 

 

Muş Valisi Avni Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Hızla gelişen ve değişen dünyada çağın gerçeklerinden sapmadan ülkemizi eğitimde, sağlıkta, bilim ve teknolojide, ekonomide, güvenlikte, sanatta, sporda ve birçok alanda daha yukarılara taşıdığımız sürece atalarımızın kutlu mirasına layıkıyla sahip çıkmış olacağız. Bunu başarabildiğimiz sürece hiçbir güç birliğimize ve kardeşliğimize zarar veremeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümünü kutluyor, bu cennet diyarı bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, sizleri içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."

 

 

 

 

 

Konuşmanın ardından Muş Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmenlerinin müzik dinletisi ve Sultan Alparslan Mehteran ekibi sahne alırken dereceye giren öğrencilere de ödül verildi.

 

 

 

 

Geçiş töreniyle son bulan programa, Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, Garnizon Komutanı Ulş. Albay Ali Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, askerî erkan, polis, gazi, öğrenci, sporcu ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

"HBAER: HARUN SEÇKİN"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 20 / 1 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 0

  • 20 / 2 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 1

  • 20 / 3 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 2

  • 20 / 4 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 3

  • 20 / 5 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 4

  • 20 / 6 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 5

  • 20 / 7 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 6

  • 20 / 8 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 7

  • 20 / 9 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 8

  • 20 / 10 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 9

  • 20 / 11 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 10

  • 20 / 12 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 11

  • 20 / 13 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 12

  • 20 / 14 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 13

  • 20 / 15 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 14

  • 20 / 16 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 15

  • 20 / 17 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 16

  • 20 / 18 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 17

  • 20 / 19 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 18

  • 20 / 20 Muş'un düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı 19