EĞİTİM Haber Girişi : 22 Nisan 2024 16:55

Muş Valisi Çakır’dan 23 Nisan mesajı 

Muş Valisi Çakır’dan 23 Nisan mesajı 
Muş Valisi Avni Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 

ALPARSLAN DİYARI- Vali Çakır mesajında, "Milli birlik ve beraberlik duygusu ile güçlenen milli irademizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı bugün, yarınlarımızın mimarları çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir” dedi. 

 


 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın heyecanı yaşadıklarını anlatan Muş Valisi Avni Çakır, “23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, umutsuzluğun, yoklukların, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde açılması aydınlık yarınlarımız için bir dönüm noktası olmuştur.

 


Bugün kalkınmışlığın zirvesinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin eğitimde, sağlıkta, kültürde, bilim ve sanatta yaptığı atılımlarla, çocuklarımızın geleceği, milletimizin birlik ve beraberliği ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü teminat altına alınmıştır.” ifadelerini kullandı. 

 


 
Vali Çakır mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: 


“Sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin yüreklerinde taşıdıkları vatan ve millet sevgisi, gözlerindeki yaşama sevinci ve umut ışığı ülkemizin geleceğine olan inancımızı güçlü kılmaktadır.

 


 
Aziz Milletimizin huzuru ve refahı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi özgür irade sahibi bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur.

 


 
Çocuklarımıza armağan edilen ve milli iradenin her şeyin üstünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum."

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"