MUŞ Haber Girişi : 26 Nisan 2024 13:19

Muşlu öğrenciler Malazgirt’te tarihi yerleri gezdi! Büyülendiler!

 Muşlu öğrenciler Malazgirt’te tarihi yerleri gezdi! Büyülendiler!
Muş Alparslan Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri, Malazgirt ilçesinin tarihi zenginliklerini keşfetmek için bir araya geldi. 50 kişilik bir ekip, ilçenin önemli tarihi mekânlarını ziyaret ederek tarihe tanıklık etti.

ALPARSLAN DİYARI- Öğrenciler, gezinin ilk durağı olarak Malazgirt Kalesi'ni ziyaret ettiler. Burada kaledeki tarihi dokuyu yakından inceleme fırsatı buldular ve geçmişin izlerini keşfettiler.

 

Ardından, Malazgirt Müzesi'ni ziyaret eden öğrenciler, bölgenin kültürel mirasını daha yakından tanıma fırsatı buldular.

 

Gezinin en önemli duraklarından biri olan 1071 Zafer Anıtları, öğrencilerin dikkatini çekti.

 

 

Burada tarihi bir atmosferde geçmişin büyüsünü hisseden öğrenciler, zafer anıtlarının önemi hakkında bilgi edindiler ve bu önemli olayın izlerini takip ettiler.

 

Gezi boyunca öğrencilere eşlik eden isimlerden biri de Malazgirt Kültür Müdürü Sevil Yaman Acaroğlu oldu. Acaroğlu, öğrencilere tarihi ve kültürel mirasımız hakkında bilgi vererek gezinin daha anlamlı ve verimli geçmesini sağladı.

 

 

KAYMAKAM GÖKSU BAYRAM'A TEŞEKKÜR 

 

Malazgirt Kültür Müdürü Sevil Yaman Acaroğlu:" Malazgirt Kaymakamımız Sayın Göksu Bayram, bu tür gezilere çok önem veriyor. Malazgirt ilçesinin kadim tarihini ilçemize gelen misafirlere tanıtmamızda her türlü desteği sağlıyor. ben şansım ve ilçemize gelen konuklarımız adına kendisine çok teşekkür ediyoruz."dedi.

 

 

Muş Alparslan Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği öğrencilerinin bu tarihi gezisi, öğrencilerin hem eğitimlerine katkı sağlaması hem de bölgenin kültürel değerlerini tanımaları açısından önemli bir deneyim oldu.

 

 

Ziyaretler ile ilgili konuşan Muş Alparslan Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencilerinden Erhan Demir,” Üniversite öğrencileri olarak burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Burada gezdik tarihimizi öğrendik, çok mutlu olduk. Herkesi Malazgirt ilçesine gezmeyi tarihlerini görerek öğrenmelerini bekliyoruz. ”dedi.

 

HABER VEYSEL EŞİN