MUŞ Haber Girişi : 07 Mart 2024 13:25

Muşlu vatandaşlar tedirgin olmaya başladı: 3 il için korkutan deprem uyarısı! 

Muşlu vatandaşlar tedirgin olmaya başladı: 3 il için korkutan deprem uyarısı! 
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında, 3 il için kritik uyarıda bulundu.

ALPARSLAN DİYARI- Naci Görür; Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısında bulundu. Geçmişte yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depreme dikkat çeken Görür, "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor" dedi. Olası İstanbul depremine ilişkin de konuşan Naci Görür, "Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzeyinde, özellikle Silivri ile Yeşilköy arasında 7.2 ila 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Tele1 yayınına konuk olan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi ve 3 kentle ilgili korkutan uyarılarda bulundu.

 

 

Tuncel, Bingöl ve Erzincan'la ilgili "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor" sözleriyle deprem uyarısında bulunan Naci Görür, "Tunceli'ye dikkat diye feryat ettim, bağırdım. Sağ olsun Tunceli Valisi, anladığım kadarıyla sesimizi duymuş; şu anda ciddi bir faaliyet gösteriyorlar. Bizim yer bilimciler olarak öngörülerimiz var. Şimdi birincisi Erzincan hem de Bingöl Kuzey Anadolu Fayı'nın üzerinde. Yani canlı fayın üzerinde yaşayan 2 kent..." dedi. 

 


MUŞLU VATANDAŞLAR PANİKLEDİ

 

Prof. Dr. Naci Görür ‘ün açıkladığı 3 il arasında bulunan Bingöl ilinden geçen fay hattı Muşlu vatandaşları tedirgin ediyor. Bingöl ile komşu olan Muş yaşanacak olası bir Bingöl depreminde en çok etkilenecek il olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Deprem potansiyeli taşıyan Muş’u bu sefer komşu il de tetikleyebilir mi? Diye bir soru getiriyor akıllara.

 

 

Prof. Dr. Naci Görür ‘ün 3 kent ile ilgili açıklamalarının tamamı şöyle: 

 

Erzincan'da deprem 1939 ve 1990 yıllarında var. Erzincan- Bingöl arasındaki o fayın adına Yedisu Fayı deniyor. O fayda en son deprem 1794, 7.2 büyüklüğünde deprem olmuş. Bunun üzerine 250 sene koyarsam bugünlere yaklaşıyor. Dolasıyla periyodu da dolmuş. Bu demektir ki deprem oluşturdu, oluşturacak durumda.

 

 


HABER MERKEZİ