MANŞET Haber Girişi : 23 Mayıs 2023 17:21

Vergi, SGK ve kamu borçları yapılandırma başvuruları 1 ay uzatıldı

Vergi, SGK ve kamu borçları yapılandırma başvuruları 1 ay uzatıldı
​​​​​​​Kamu alacakları ile ilgili yapılandırmalar için başvuru tarihlerinin son günü, 31 mayıs 2023 tarihinden 30 Haziran 2023 tarihine uzatıldı.

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi Cumhurbaşkanı kararı ile 1 ay uzatılacağı açıklandı.

Buna göre, başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023'e çekilecek ve ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Vergi ve SGK primleri başta olmak üzere birçok kamu borcu için 48 aya kadar yapılandırma fırsatı getirilmişti. Yapılandırma başvurusu için 31 Mayıs 2023 son tarihti. Ödemeler de 30 Haziran 2023'e kadar yapılacaktı.

Uzatma Cumhurbaşkanı kararı ile alındı

Ancak Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre yapılandırma tarihini bir ay artırma yetkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'daydı.

Yeni alınan karara göre başvurular 30 Haziran 2023 sonuna, ödemeler ise 31 Temmuz 2023 sonuna kadar uzatılmış oldu.

Hangi borçlar yapılandırılabiliyor?

Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, askerlik, otoyol cezaları ve belediyelere olan tüm borçlar 48 taksitle ödenebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB) ile ilgili alacaklara yapılandırma imkanı getiriliyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dahil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırma kapsamında.

Trafik, sosyal güvenlik primleri, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.