MUŞ Düzenleme Tarihi : 02 Mayıs 2024 08:30 Haber Girişi : 02 Mayıs 2024 09:30

Muşlu Emeklilere Müjde! 

Muşlu Emeklilere Müjde! 
Muş’taki emekli vatandaşların refah seviyesini artırmak için yeni bir düzenleme gündeme geldi. 10 bin TL emekli maaşı alan vatandaşlar, yaşadıkları bölgenin ekonomik koşulları göz önüne alınarak çeşitli şekillerde desteklenecek.

ALPARSLAN DİYARI- Emekli vatandaşların refah seviyesini artırmak için yeni bir düzenleme gündeme geldi. 10 bin TL emekli maaşı alan vatandaşlar, yaşadıkları bölgenin ekonomik koşulları göz önüne alınarak çeşitli şekillerde desteklenecek. İşte, 'emekliye bölgesel destek' uygulamasının detayları...

 

 


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Muş’un da içinde olduğu 81 ili kapsayacak yeni bir formül üzerinde çalışılıyor. 'Emekliye bölgesel destek' olarak adlandırılan çalışma kapsamında, düşük emekli maaşı alan vatandaşların kira, fatura ve gıda yardımıyla desteklenmesi amaçlanıyor.

 


EMEKLİYE BÖLGESEL DESTEK FORMÜLÜ NEDİR?

 


Emekliler ile ilgili yeni bir düzenleme gündemde. 'Bölgesel destek' olarak adlandırılan düzenlemeye göre; şu anda en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL olan vatandaşlara elektrik, kira, gıda, su ve doğalgaz yardımı yapılacak. Bu düzenleme uygulanırken kişinin yaşadığı şehrin ve bölgenin ekonomik koşulları göz önüne alınacak.

 


EMEKLİYE BÖLGESEL DESTEK FORMULÜNÜN ŞARTLARI NELERDİR?

 


Edinilen bilgiye göre; kişinin destek alması için gelirinin 10 bin TL'yi geçmemesi,

 


Hane içindeki tek gelirin 10 bin TL'lik emekli maaşı olması ve başka gelirin olmaması,


Kişinin kirada oturması şartı aranacak.

 

"HABER MERKEZİ"